Earned media bureau

Earned media gaat over publicaties die een bedrijf krijgt van dagbladen, nieuwsmedia, blogs en sociale media.

Media en publiek

In tegenstelling tot betaalde berichten, zoals advertenties, of eigen media, de website van een bedrijf, wordt earned media niet gecontroleerd door de organisatie, maar geplaatst door de media en het publiek. Om dit te bereiken kun je samenwerken met een earned media bureau.

Geloofwaardig

Earned media is de meest geloofwaardige vorm van media omdat het wordt gepubliceerd door onafhankelijke bronnen die geen banden hebben met de organisatie. Earned media-aandacht heeft veel impact op de reputatie van een bedrijf en zorgt voor hogere verkopen en naamsbekendheid. Daarnaast speelt earned media een rol bij search engine optimalisatie (SEO); Een earned media bureau kan het je precies uitleggen.

Earned media bureau

Je kunt zelf aan de slag gaan of een earned media bureau inschakelen. Er zijn verschillende manieren om earned media-aandacht te krijgen, waaronder:

Mediarelaties: Relaties opbouwen met journalisten en met hen verhalen delen die interessant zijn voor hun publiek.

Public relations: het creëren van campagnes of evenementen om media-aandacht te krijgen.

Sociale media: het gebruik van social-mediaplatforms om in contact te komen met influencers en aandacht voor een product of dienst te krijgen.

Influencer marketing: samenwerken met influencers om een product of dienst onder de aandacht te brengen.

Contentmarketing: het creëren van waardevolle inhoud om te worden gedeeld door de media en het publiek.

Wees voorbereid

Earned media kan ook negatief kan zijn, zoals een kritisch artikel in een krant of een negatieve recensie in een artikel. Het is belangrijk dat bedrijven proactief zijn in het beheren van hun online reputatie en een crisiscommunicatieplan hebben. Een bureau voor earned media zal je dit ook adviseren en je helpen om voorbereid te zijn.

Kortom, earned media kunnen een krachtige tool zijn om je reputatie op te bouwen en nieuwe doelgroepen te bereiken. Met verschillende tactieken en relaties  met journalisten en influencers kun je media-aandacht krijgen die een aanzienlijke impact heeft op je bedrijf.

Team | februari 13, 2023
Team | januari 26, 2023
Team | januari 26, 2023