Future news design

Workshop voor ideeontwikkeling

We zitten allemaal weleens verlegen om een goed idee. Een idee voor marketing, communicatie, PR of gewoon een idee omdat het anders moet. 

Daarom hebben we een workshop ontwikkeld vanuit onze kennis van PR. De techniek is simpel en daarom snel. De stip op de horizon zet je door de kop van een toekomstig nieuwsartikel te bedenken. Dat is wat je wil bereiken, dat is het doel. Geen moeilijke formulering, gewoon hoe een journalist in één zin de kern en het succes ervan beschrijft. 

Structuur is er ook. Een paar stappen om het doel te snappen, om creatief te zijn en om ideeën een waarde te geven. Maar dan wel met een lichtgewicht raamwerk. Vier stappen, geïnspireerd door Design Sprint van Google.

We hebben het getest en het resultaat is geweldig. In vijf uur tijd heb je een lijst bruikbare ideeën en nieuwe inzichten waar je direct mee aan de slag kunt. Deelnemers raken zo geïnspireerd dat ze niet naar huis willen. Hoe kan dat in zo’n korte tijd? Dat komt door die snelle en duidelijke focus van wat je wil bereiken. Je begint bij het eind, het doel is bereikt. Nu nog bedenken hoe we dat voor elkaar hebben gekregen. PR, maar dan omgekeerd. De start is snel en voorkomt misverstanden. Het brein wordt sneller creatief omdat het doel levendig en duidelijk is.

Marketing- en PR-workshop voor ideeontwikkeling

geïnspireerd door de Design Sprint van Google

Doel: Om snel te innoveren en nieuwe marketing- en PR-strategieën in een kort tijdsbestek te testen met behulp van een gestructureerde en collaboratieve aanpak.

Overzicht: De Design Sprint van Google is een proces dat wordt gebruikt om snel ideeën te ontwerpen, prototypen en testen. Door deze aanpak te integreren in onze marketing- en PR-brainstormworkshop, willen we het ideevormingsproces versnellen, snel de beste strategieën filteren en richting praktische toepassing gaan.

Belangrijkste kenmerken

Gestructureerde samenwerking: De workshop is ontworpen om een gerichte, tijdgebonden samenwerking te bevorderen, waarbij cross-functionele teams intensieve brainstormsessies voeren.

Rapid Prototyping: Net als bij de design sprint worden ideeën snel omgezet in tastbare mock-ups of minicampagnes. Dit kunnen advertentieontwerpen, krantenkoppen of een relevant prototype zijn om het concept over te brengen.

Iteratief proces: na de sessie worden ideeën worden voortdurend verfijnd op basis van feedback totdat de meest veelbelovende strategieën zijn geselecteerd.

Gerichte besluitvorming: Met behulp van technieken als “Dot Voting” en “The Decider Protocol” zorgt de workshop ervoor dat beslissingen snel worden genomen en dat de meest veelbelovende ideeën worden nagestreefd.

Deskundige facilitatie: Doorgewinterde facilitators die bekend zijn met zowel marketing & PR als het Design Sprint-proces begeleiden de deelnemers tijdens de workshop.

Voordelen

Snelle innovatie: Door het ideevormings- en validatieproces samen te vatten in een korte workshop kunnen teams snel innoveren en de haalbaarheid van marketing- en PR-strategieën bepalen.

Verbeterde cross-functionele samenwerking: De workshop moedigt diverse teams aan om samen te werken, waarbij hun unieke vaardigheden en perspectieven worden gecombineerd.

Verminderd risico: Voordat aanzienlijke middelen in een campagne worden geïnvesteerd, worden strategieën gevalideerd en verfijnd, zodat alleen de meest veelbelovende ideeën worden gebruikt.

Duidelijke actiepunten: Aan het einde van de workshop hebben teams een duidelijk stappenplan met bruikbare strategieën die ze kunnen implementeren in hun marketing- en PR-campagnes.

Deze beschrijving geeft een beknopt maar gedetailleerd overzicht van wat deelnemers en stakeholders van de workshop kunnen verwachten. Dit kan verder worden afgestemd op specifieke behoeften van de organisatie.