Mediatraining

Praat met de pers

Als je met de pers spreekt kun je wel wat voorbereiding gebruiken. Stel je praat namens het bedrijf waar je werkt, dan zijn er dingen die je wel en die je niet wil zeggen. Journalisten weten dat en hebben slimme trucs om je meer te laten vertellen dan je van plan was. Daar heb je dus een mediatraining voor. Niet alleen om problemen te voorkomen maar ook om positief en duidelijk je verhaal naar voren te brengen.

Aandacht voor een onderwerp is natuurlijk goed. Als de insteek een positief verhaal is, denk aan een brouwerijtje dat met zijn product de wereld verovert, heb je de kans om het merk te promoten. Als de insteek negatief is, bijvoorbeeld als een voorraad uit de handel genomen is omdat er stukjes glas in het bier gevonden zijn, kun je maar beter voorbereid zijn en de reputatieschade beperken.

In deze training van vier uur leer je wat een journalist is, hoe journalisten denken, hoe ze te werk gaan en hoe je een verhaal vertelt op een manier die werkt. Je leert ook hoe je met een crisissituatie omgaat en daarmee de schade kunt beperken. Als oefening geef je een interview aan tafel en eentje voor de camera.

De training is beschikbaar als persoonlijke training en voor kleine groepen tot vijf personen. Een telefonische intake is inbegrepen.