Oplossing in recessietijd: schaalbare pr

Schaalbaarheid zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor ondernemingen in economisch onzekere tijden. Het werkt ongeveer zo. Je richt het pr-team zo in dat je een kleine interne bezetting hebt, aangevuld met een bureau dat schaalbaar is, dus meer of minder capaciteit, afhankelijk van wat er nodig is.

Opschalen kun je dan bij strategie-sessies, jaarplannen, creatieve sessies en campagnes, afschalen in tijden dat pr vooral reactief is. Afschalen kan ook als er budgetbeperkingen worden opgelegd. Een schaalbaar bureau kan met je overleggen wat haalbaar is binnen het gekorte budget. Stel, het zijn roerige tijden en er is een budgetkorting opgelegd, hoe ga je dan een nieuwe veelbelovende dienst communiceren?

Een introductie kent vaak een eenmalig budget voor lancering en dat budget, in combinatie met je doorlopende budget biedt mogelijkheden zonder dat je ad hoc moet shoppen voor een bureau dat helemaal geen kennis heeft van jouw bedrijf. Je eigen vaste bureau -agency of record- kun je inzetten omdat ze flexibel schalen met wat je wil en wat je kan.

Schaalbaar wil dan ook zeggen dat je bureau geen retainer fee hanteert met een vast maandbedrag. De basisfee van een schaalbaar bureau is laag en wordt pas verhoogd op het moment dat van opschaling sprake is. Zo kun je op- en afschalen naar ambitie van de plannen en beschikbaarheid van het budget.

Team | januari 26, 2023
Team | januari 26, 2023
Team | november 11, 2022