Het grote snackbaronderzoek 2022

Nobudget marketing pr deed onderzoek naar de beste snackbars van Nederland met als resultaat dat landelijke media en regionale media bovenop het nieuws sprongen en de campagne een groot succes genoemd mag worden. Wil je ook zo’n campagne? Neem dan snel contact met ons op!

De beste 144 snackbars in 2022

In oktober 2022 publiceerde PR-bureau Nobudget een lijst met snackbars die de beste beoordelingen kregen via Google reviews. Per provincie zijn de twaalf best beoordeelde snackbars vastgesteld en samen vormen zij de lijst met beste snackbars van Nederland 2022, volgens de beoordelingen. Als PR-bureau voor de foodbranche en liefhebbers van de snackbar wil Nobudget hiermee iedereen aanmoedigen om zijn of haar lokale snackbar wat vaker te bezoeken, nu ze het moeilijk hebben door de hoge energieprijzen.

Prijs van een patatje in 2022

Naast het samenstellen van de lijst deed Nobudget onderzoek naar de prijzen die worden gerekend voor een frietje (klein formaat), een frikandel en een kroket, zonder toppings. In iedere provincie werden prijzen van vier snackbars opgevraagd. Op basis van het gemiddelde van deze 48 snackbars bleek dat gemiddeld 2,44 euro wordt gerekend voor een portie friet, 2,12 voor een frikandel en 2,19 voor een vleeskroket. Het lijkt er op dat de snackbars de prijzen niet of nauwelijks hebben verhoogd als gevolg van de dure energie.

Fabel Friet uit Amsterdam op nummer één

Met 4,9 als cijfer en 717 beoordelingen staat Fabel Friet uit Amsterdam op de eerste plaats. In de beroemde ‘9 straatjes’ vind je Fabel Friet, waar friet bakken serieus wordt genomen. Op de website valt te lezen dat de friet wordt gebakken in de schil en uitsluitend plantaardige olie wordt gebruikt. De klant kan er ook terecht voor een frikandel of een kroket. De vele Engelstalige recensies laten zien dat toeristen de weg naar Fabel Friet weten te vinden.